KissQkta

Autolizálással készült legyezős kenyér

2014. november 02. - Gáncsné Vasas Tünde

Különböző blogokat olvasgatva, rábukkantam az autolizálási módszerre. Bővebben pl itt olvashattok róla:http://haladjonbefele.blogspot.hu/p/blog-page.htmlGondoltam kipróbálom, ez a kenyerem már így készült. Szép, hólyagos, jól kezelhető tészta lett. Tényleg jót tesz a tésztának az autolizálás.20 dkg…

Tovább

Mindentbele kenyér

Szeretek kísérletezgetni, így született ez a kenyér.Chef kovászomnál az 5. napnál járok, amikor egy részét ki kellene dobni, de sajnáltam kikukázni. Egy kis kefíres tk.vadkovászom is ott figyelt az asztalon, de ez a kettő kevés lett volna a kelesztéshez, így kb 20 dkg élesztős öregtésztát is…

Tovább

Kukoricapelyhes tigriske

Limara kukoricapelyhes kenyeréből indultam ki, csak egy csipetnyit változtattam az arányokon.Hozzávalók:45 dkg BL8010 dkg kukorica pillepehely5 dkg kukoricaliszt2 kk. só2  cl olivaolaj 2,5 dl víz2 ek. joghurt20 dkg öregtészta1 dkg élesztőFormázás után össze kell kutyulni a tigrismázhoz…

Tovább

Békebeli foszlós kalács hokkaidós változata

2,5 dl tej8 dkg vaj1 egész tojás + 1 sárgája2 dkg élesztőkb 5 dkg cukor1 kk só2 ek édes tejsavópordagasztás után a tészta felébe2 ek holland kakaóportetejére 1 tojásNagyon finom, omlós bélzete van. Legközelebb sokkal vékonyabbra nyújtom, hogy csíkosabb legyen

Tovább

Blundel tésztás almás rácsos

Az eredeti recept keményítőt írt az almás töltelékhez. Ez nekem nincs itthon, így variáltam át: 1 kg alma lereszelve, 3dl almalébe kb 3 ek cukrot (ízlés és almafüggő), 1 tk fahéjat és 1 tasak vaníliáspudingport tettem, sűrűre főztem, majd a tűzről levéve belekevertem a reszelt almát.…

Tovább

Kilófaló kenyér

Már egy jó ideje ott figyel a polcon ez a liszt. Kíváncsi voltam milyen kenyér sikeredik belőle, ha csak ezt rakom bele. 50 dkg SzoóJudit kilófaló kenyérliszt20 dkg élesztős öregtészta150 g joghurt + annyi víz, hogy együtt 3,5 dl legyen3 cl olivaolaj2 kk só10 g élesztő

Tovább

Hibrid búzakorpás

Munkabeosztásom miatt a csak kovásszal készült kenyér nem fér bele az időmbe, sehogy sem tudom úgy időzíteni, hogy jó legyen. A hűtős kelesztés sem jött be. Viszont nagyon ízlik a kovászos kenyér. Olvastam, hogy van aki tesz egy kevés élesztőt vagy élesztős öregtésztát a kovász mellé, hogy kicsit…

Tovább
süti beállítások módosítása