KissQkta

Édes kovász

2017. március 26. - Gáncsné Vasas Tünde

Készítéséhez Gabitól (Jenői Pékség) kaptam segítséget, az ő útmutatása alapján etettem át.  Bármilyen fehér kovásszal el lehet indítani.

Édes kovász készítése


Hozzávalók:
100g fehér kovász
25g cukor 
50g víz
100g BL80

Kovászt feloldjuk a vízben, hozzátesszük a cukrot majd a lisztet. Kemény kis gombóc lesz belőle. Első két alkalommal kb 24 óra múlva frissítjük, harmadiknál 12 óra múlva. 






A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr3812593109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KissQkta · http://kissqkta.blog.hu/ 2018.12.15. 10:56:59

Szia :) Igen, minden alkalommal kell adni hozzá cukrot.

Katalyn 2020.04.02. 22:27:05

Szia.
Hányadik etetés után lehet sütni vele?
Az édes kovásszal?
süti beállítások módosítása