KissQkta

Rozsos-tökmagos veknik

2017. augusztus 13. - Gáncsné Vasas Tünde

20170813_102400.jpg

Ma Ormós Gabi rozsos-tökmagos kenyerét sütöttem, rögtön dupla adaggal :D Fantasztikus állagú, elmondhatatlanul finom puha bélzetű lett. 

Kicsit eltértem az eredeti recepttől,
-1 helyett kb 4 órát autolizáltam,
-100 %-os helyett 80%-os kovásszal készült,
-annyira hozzá vagyok szokva a 80%-os kenyerekhez, hogy ebbe is tettem még vizet. Aztán meg túl folyós lett, utána meg lisztet. Valószínűleg azért is éreztem hogy több folyadékot igényel, mert alacsonyabb volt a kovász hidratáltsága mint Gabi receptjében. De csak összejött végül ;)
-7 óra hűtő helyett du 16 órától ma reggel 8-ig, azaz 12 órát pihizett a hűvösön

Eredeti recept itt található:

http://kovaszlabor.blog.hu/2017/06/28/rozsos_ami_tele_van_tokmaggal

20170813_082215.jpg

20170813_083437.jpg

20170813_091250.jpg

20170813_091303.jpg

20170813_091331.jpg

20170813_091308.jpg

20170813_102400.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr3912742932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása