Ma Ormós Gabi rozsos-tökmagos kenyerét sütöttem, rögtön dupla adaggal :D Fantasztikus állagú, elmondhatatlanul finom puha bélzetű lett.
Kicsit eltértem az eredeti recepttől,
-1 helyett kb 4 órát autolizáltam,
-100 %-os helyett 80%-os kovásszal készült,
-annyira hozzá vagyok szokva a 80%-os kenyerekhez, hogy ebbe is tettem még vizet. Aztán meg túl folyós lett, utána meg lisztet. Valószínűleg azért is éreztem hogy több folyadékot igényel, mert alacsonyabb volt a kovász hidratáltsága mint Gabi receptjében. De csak összejött végül ;)
-7 óra hűtő helyett du 16 órától ma reggel 8-ig, azaz 12 órát pihizett a hűvösön
Eredeti recept itt található:
http://kovaszlabor.blog.hu/2017/06/28/rozsos_ami_tele_van_tokmaggal