Egyiket ajándékba sütöttem a szomszédasszonyomnak.
Dagasztás előtt 8-10 órával bekevertem az előtésztát:
- 20 g rozskovász
- 100 g Wessex BL80
- 100 g víz
Dagasztáskor:
250 g wessex hatmagvas liszt
250 g tótkomlósi BL80
3,75 dl víz
A kétfajta lisztet és a vizet összekevertem, és kb fél órát autolizáltam, majd ezután dagasztottam hozzá az alábbiakat:
220 g előzőleg elkészített előtészta
3 kk só
2 ek burg.pehely
9 g élesztő
Dagasztás után 15 perccel átmozgattam, majd kb egy órát kelesztettem a kelesztőtálban. Formázva a kosárban is kb egy órát kelt. 250 fokos kőre tettem őket, kb 10 perc múlva levettem 200-ra a hőfokot. Összesen 30 percig sültek.
sziámik helyett most csak sima ikrek: