Régóta szeretném kipróbálni a barnasörös kenyeret. Kenyérlelkén kapóra jött, hogy a sörfőzdések mellett volt a KovászLaboros stand. Sikerült egy jó kis ütős sörre szert tennem. Úgy gondoltam első kísérletként elég ha a víznek csak 1/3 részét cserélem le sörre. Kicsit lassabban kelt mint szokott, mintha a barnasör visszafogta volna. Kisülve nagyon szép színe lett a kenyér héjának, a bélzete kicsit sötétebb lett a szokottnál.
225 g Pásztói bio BL112
40 g HU-DU-RO bio világos rozsliszt
75 g Balkezes Bagoly Baltic Porter
140 g víz
115 g 80% hidr. vegyeskovász (fele BL80, fele tk.rozs)
6 g só
30 perc autolízis
3x30 percenként hajtogatás
osztás
gömbölyítés
15 perc pihentetés
formázás
kelesztőkosárban kb 45 perc pulton kelesztés
3 óra kb 7 fokos hűtős kelesztés
sütés: 15 perc 230 fokon gőzzel, majd 20 perc 210 fokon gőz nélkül