Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
10 dkg vaj
1 ek zsír
3 ek cukor
1 tojás
kevés só
kb 3-5 ek langyos tej
Fentieket összekeverni, kb 15-20 percig pihentetni, majd 4 egyenlő gombócra osztani.
Töltelékek
20 dkg dió 4 ek cukor, 1 cs. van.cukor tejjel
20 dkg mák, 4 ek cukor, 1 cs. van.cukor vízzel jó keményre kikeverni, nehezen legyen kenhető a tésztára
Lehet még ízlés szerint reszelt citromhéjat és mazsolát is tenni a töltelékekbe
Kb A4-es lapokra nyújtani, megkenni a töltelékkel, feltekerni
kb 25x20 cm-es tepsibe pakolni
1 db tojással megkenni
kicsit megszurkálni
fél órára a fagyasztóba tenni.
160 C fokos, előmelegített sütőben sütni.