Claudio Perrando ihlette durumlisztes kenyér gyümölcsvízzel etetett kovásszal
kovász:
30 g kovászmag
120 g erjesztett gyümölcsvíz
75 g BL80 pásztói
38 g tk.durumrozsliszt GaRo
37 g tk.búzaliszt pásztói
---------------
hozzávalók 2 db kb 750 grammos kenyérhez
365 g semolina rimacinata Stagioni (hántolt, finomra őrölt durumliszt)
150 g BL112 Szabó malom
150 g BL80 Pásztói malom
535 g víz
14 g normál só
5 g pörkölt malátapor GaRo
1 ek görög joghurt
290 g kovász
-------------
1 óra autolízis, dagasztás, 3x40 percenként hajtogatás, osztás, formázás, kb 60 perc kelesztés szakajtóban.
Sütés: gőzzel 230 fokon 10 perc, gőz nélkül 215 fokon 30 perc.
Mai nap készült még pár parasztkenyér és tk.rozskenyér is, nehogy kijöjjek a gyakorlatból :)