Tegnap minden médiában azt hallhattuk, olvashattuk hogy az új szabályozás hatására nagy változás lesz a kenyekben csütörtöktől. Sajnos ez még mindig kevés, ugyanúgy tele lesznek adalékanyagokkal, amelyek egyáltalán nem szükségesek hozzá.
Pozitívumok:
- hogy június 22. után csak azokat a kenyereket lehet kézműves kenyérnek nevezni, amelyek főleg kézi technológiával, adalék-és tartósítószer nélkül, kovásszal készülnek.
- a házi kenyér elnevezés megszűnik, helyette az ebbe a csoportba tartozó termékeket fehér-, vagy búzakenyérként lehet forgalomba hozni.
- június 22. után csak azokat a termékeket lehet teljes kiőrlésűeknek nevezni, amelyek bizonyítottan 60 százalék, vagy afeletti mértékben teljes kiőrlésű lisztből készülnek.
Fontos kérdéseket vet fel ez a cikk, lényeges és alapvető problémákra mutat rá. Érdemes elolvasni: