KissQkta

Csavart mákos briós

2014. november 23. - Gáncsné Vasas Tünde

Kedvenc briós receptemet, Lajos Mariét formáztam Limara féle csavart mákosa alapjánBrióstészta receptjéért katt ide

Tovább

Tk.rozskovászos tönkölydarás mindennapi kenyerem

Este összekutyultam10 dkg öregtésztát,2 ek tk.rozskovászt10 dkg BL80 kenyérlisztet10 dkg vizeteste:reggelre ilyen lett:Reggel hozzákevertem10 dkg világos rozslisztet30 dkg BL80 kenyérlisztet20 dkg vizetkb fél órát pihentettemezután fél dl cukros vízben elmosott 10 g élesztővel2 kk sóval2 ek…

Tovább

Hibrid kövön sült mindennapi kenyér

Nem volt csak 10 dkg öregtésztám, úgyhogy gondoltam egy merészet, és a hűtő aljából kivettem az egy hete ott éhező tk.búzakovászból jó másfél evőkanálnyit az előtésztához. 100 g BL80 és 100 g vízzel összekeverve állt a konyhapulton egész éjjel. Ma reggel tettem hozzá még400 g kenyérlisztet200 g…

Tovább

Kövön sült mindennapi kenyerem

Régi vágyam kövön sütni kenyeret. Ma végre megérkezett a samottlapom. Így a kiégetés után fel is avattam: Recept ugyanaz, mint a kovászolt öregtésztás fehérkenyéré, csak a lisztek összetételét módosítottam egy kicsit. 15 dkg BL80 az előtésztához maradt, de dagasztáskor 35 dkg Király…

Tovább

Kovászolt öregtésztás fehérkenyér

Megalkottam mindennapi kenyerem receptjét. Rég sikerült ilyen jó állagú, selymes tésztát készítenem :) Ebben a sütőedényben 50 dkg lisztből és 20-25 dkg öregtésztából szoktam kenyeret sütni. Ennyivel nem szokott a tetejéig feljönni sütés közben. Most kevesebb öregtésztával is elérte a tetejét,…

Tovább
süti beállítások módosítása