Autolizáláshoz összekevertem az alábbiakat,
10 dkg fehér tönköly
40 dkg BL80
3 ek amaránt liszt
1 ek sikér
3 dl krumplilé
30 percig hagytam pihenni, majd hozzádagasztottam a maradék hozzávalókat:
5 g kovászpor
2 kk só
10 g élesztő
2 cl oliva olaj + kevés víz
20 dkg öregtészta
1 ek tejsavópor
Mivel most foglalt volt a sütő (a fiúk sütöttek benne meggyes piskótát), így nem tudtam a sütőben, 30 fokon keleszteni, konyhában pedig nem volt túl meleg, lassabban kelt. Ezért a hajtogatások között 20 perceket hagytam, és 4x hajtogattam.
Formázás után a kelesztés 60. percében bevágtam, majd hagytam még kelni kb 10 percig, míg bemelegedett a sütő.
Ezután vízzel jól lespriccelve, lefedve sütöttem 220 fokon kb 45 percig, majd a sütőedényből kivéve, rácson még 10-15 percig, míg szép színe lett.