Szombaton még a szokásos recept alapján sütöttem a parasztkenyeret,
de tegnap délután egy kedves ismerősömtől kaptam pár liter kecsketejsavót. Máskor is használtam már kenyérbe, de eddig higítottam. Limara csodás savós kenyere láttán gondoltam, hogy most én is kipróbálom csak savóval a parasztkenyeret. Joghurtot ezért most ki is hagytam belőlük. Egy nagyobbat a Lodge serpenyős edényben, két kisebbet sütőacélon sütöttem. Kicsit sötétebbre sültek mint vízzel, de fantasztikus ropogós héjuk lett.
Pipacsék alakorkenyerét régóta szerettem volna megsütni, ezért ez volt az első recept amit az Akik elmenték péknek c. könyvből elkészítettem. A recept nem írta hogy milyen alakor liszt kell hozzá, így fele normál, fele tk alakort tettem bele. És hirtelen ötlettől vezérelve ebben is lecseréltem a vizet kecsketejsavóra, nem ártott neki ;)
Recept Beke Csilla - Akik elmentek péknek c. könyv 45. oldalán található.