Keresztlányomtól karácsonyra kapott Marriage's strong white lisztből sütöttem. Nagyon sokan dicsérik ezt a lisztet, ahogy Helyes Eszter is írta, függőséget okoz :D Tényleg nagyon jó minőségű, magas sikértartalmú liszt. Eszméletlen ropogós héjú kenyerek sültek belőle.
1000 g Marriage's strong white kenyérliszt
160 g Tk. Hungaro Durumrozsliszt
920 g víz
500 g kovász
48 g himalaya só
Ebből 2db 750g és 2 db 500g-os kenyér lett.
1 óra autolízis (érdekes, hogy amikor összekevertem a lisztet a vízzel, nem szívta be magába annyira mint a pásztói, de dagasztáskor már látszott, hogy elbírt volna több vízzel is)
3x35-40 percenként hajtogatás
formázva 6 óra hűtős + 1 óra pulton kelesztés
20 perc gőzös sütés 230 fokon, majd 20 perc gőz nélkül 215 fokon