KissQkta

Durumrozsos cipó

2017. október 07. - Gáncsné Vasas Tünde

4.jpg

A durumrozs teljesen felturbózta a tésztát. Ekkorára még sosem kelt a szakajtóban. Közel 80%-os hidratáltsága ellenére is domború volt a tészta teteje mielőtt kiborítottam a sütőpapírra. Mindig kb 975-1000 g súlyú tésztát dagasztok a szakajtóhoz és az öntöttvas edényemhez, tudván kb ennyi fér bele. Most viszont a durumrozstól akkorára nőtt, hogy a szakajtó pereménél is magasabbra púposodott ki, pedig ennyi tészta máskor simán el szokott férni benne.


45 g tk HUDURO liszt
200 g pásztói bio BL80
100 g fehér HUDURO liszt
100 g manitobaliszt
355 g szűrt víz
190 g 80%-os kovász
5 g árpamaláta
1 ek görög joghurt
17 g himalaya só

 

1 óra autolízis, 3x40 percenként hajtogatás, kb 6 óra hűtős kelesztés szakajtóban

Sütés:

260 fokra melegítettem edénnyel együtt a sütőt, majd sütőpapír segítségével tettem bele a tésztát. Levettem a hőfokot 230 fokra. 20 percig sült lefedve, majd további 30 percig fedő nélkül.

 

5.jpg

6.jpgdsc_0176.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr5312937487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása