KissQkta

Megváltozik a bolti kenyér.... de nem eléggé :(

2017. június 20. - Gáncsné Vasas Tünde

kenyerek.jpg

Tegnap minden médiában azt hallhattuk, olvashattuk hogy az új szabályozás hatására nagy változás lesz a kenyekben csütörtöktől. Sajnos ez még mindig kevés, ugyanúgy tele lesznek adalékanyagokkal, amelyek egyáltalán nem szükségesek hozzá.

Pozitívumok:

  • hogy június 22. után csak azokat a kenyereket lehet kézműves kenyérnek nevezni, amelyek főleg kézi technológiával, adalék-és tartósítószer nélkül, kovásszal készülnek.
  • a házi kenyér elnevezés megszűnik, helyette az ebbe a csoportba tartozó termékeket fehér-, vagy búzakenyérként lehet forgalomba hozni.
  • június 22. után csak azokat a termékeket lehet teljes kiőrlésűeknek nevezni, amelyek bizonyítottan 60 százalék, vagy afeletti mértékben teljes kiőrlésű lisztből készülnek.


Fontos kérdéseket vet fel ez a cikk, lényeges és alapvető problémákra mutat rá. Érdemes elolvasni:

screenshot_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr4112607571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása