KissQkta

Laminált feketeszezámos parasztkenyér

követem a trendet, beálltam a "Laminátorok" közé :D

2018. szeptember 06. - Gáncsné Vasas Tünde

Kenyérlelkén az amatőr kategória fehér/félbarna kenyér győztese, Mester Miklós készítette laminált technikával a kenyerét. A szokásos receptemben ezt alkalmaztam. Ezzel a módszerrel sokkal erősebb lesz a gluténszerkezet és jóval több levegőt tudunk belevinni a tésztába.300 g BL112 félbarnaliszt33 g…

Tovább

Harmados formakenyér

Panelpéknél jártam, és egy rendkívül finom kenyeret kaptam tőle. Kb 1/3 részben tartalmaz teljeskiőrlésű lisztet. Nagyon finom puha bélzete, ropogós héja van. Muszáj volt elkérnem a receptjét, amit az engedélyével megosztok veletek. Hozzávalók 1db kb 500 grammos kenyérhez:185g BL 8040g tk.rozs 40g…

Tovább
süti beállítások módosítása