Ma "idegen tollakkal ékeskedek". Na jó, ez azért túlzás, nekem is oroszlánrészem van az elkészítésében, én dagasztottam, és segítettem feldolgozni a tésztát :D Józsinál kimaradt egy kis tészta, ezt hazahoztam kisütni. Mivel most csak ez az egy sült, elővettem a jó kis Lodge-omat. Már nem is emlékszem mikor sütöttem utoljára vasban.
Pillekönnyű, pihe-puha lett <3
Recept:
100 % BL80 liszt
20 % fehérkovász (100%hidr)
68 % víz
2,4 % só
3x50 perc hajtogatás, gömbölyítés, formázás. Du 4-től másnap reggel 6-ig hűtőzött szakajtóval együtt. Ezután 28 fokon kelesztettem bő egy órát, majd 260 fokra előmelegített vasba tettem, hőfokot visszavettem 230-ra. 15 percig fedővel, további 15 percig fedő nélkül 210 fokon.