Vizikefíres-chia magvas 30% tk 12 gabonás liszttel

2018. szeptember 25. - Gáncsné Vasas Tünde

Tegnapi chia magvas-vizikefíres, csak most a tk mennyiségét emeltem, és lecseréltem 30% Kukutyin 12 gabonás lisztre. Gyönyörű színe lett a héjának <3 Bélzete is sötétebb, "félbarnásabb" lett <3 Legközelebb 70% arányban is ki fogom próbálni.

Tovább

Vizikefíres-chia magvas parasztkenyér

Múlt héten kaptam Claudiotól kristálygombát, amit azóta féltő gondoskodással etetek. Kovászhoz víz helyett ennek a leszűrt levét tettem.Receptje megegyezik a francia parasztkenyérével, csak áztatott chia magot tettem még bele. Chia magtól állagra kb 70% hidratáltságú lett. Vizikefírtől hasonlóan…

Tovább

Félbarna variációk

Lotta csúcsra járatása

Régebben ugyanígy teszteltem a Kenwood dagasztógépem, most Lottát járattam csúcsra :D Kíváncsi voltam tényleg elbír-e 5 kg tésztával, mint ahogy a használati útmutatójában szerepel. Kb 4,1 kg tésztát dagasztottam be. Ebből 7 db kb fél kilós félbarna kenyér lett (mákos, 4magvas, hagymás és sima…

Tovább

Hagymás félbarna

zsíros kenyérnek, újhagymával......

Fiam kedvence ez a kenyér, most az ő kedvéért sütöttem. 4 db kb fél kilós kenyérhez:900 g BL112 félbarnaliszt160 g Tk.durumrozsliszt760 g víz + dagasztáskor a hagymával hozzáadva még kb 150g460 g kovász27 g só180 g szárított, pirított hagyma 30 perc autolízisdagasztás, kovász, só, hagyma…

Tovább

Laminált feketeszezámos parasztkenyér

követem a trendet, beálltam a "Laminátorok" közé :D

Kenyérlelkén az amatőr kategória fehér/félbarna kenyér győztese, Mester Miklós készítette laminált technikával a kenyerét. A szokásos receptemben ezt alkalmaztam. Ezzel a módszerrel sokkal erősebb lesz a gluténszerkezet és jóval több levegőt tudunk belevinni a tésztába.300 g BL112 félbarnaliszt33 g…

Tovább

Harmados formakenyér

Panelpéknél jártam, és egy rendkívül finom kenyeret kaptam tőle. Kb 1/3 részben tartalmaz teljeskiőrlésű lisztet. Nagyon finom puha bélzete, ropogós héja van. Muszáj volt elkérnem a receptjét, amit az engedélyével megosztok veletek. Hozzávalók 1db kb 500 grammos kenyérhez:185g BL 8040g tk.rozs 40g…

Tovább