Garat Királybúza teszt 2

2018. november 28. - Gáncsné Vasas Tünde

dsc_0338.JPG

Itthon is górcső alát vettem a királybúza lisztet, hogy lássam otthoni, homebaker körülmények között mit tudok kihozni belőle.
Tegnap délelőtt bedagasztottam, 3x40 percenként hajtogattam, majd egy tömegben betettem kb 6 fokos hűtőbe. Este kivettem, osztottam, gömbölyítettem. Kis időt hagytam a pulton pihenni, majd formázás, szakajtózás után ment vissza 5-6 fokra reggelig. Hűtőből kivéve 28 fokos, párás helyen kelesztettem kb egy órát. Ezután 230 fokra felmelegített sütőacélon, gőzös sütöben sült 15 percig, majd gőz nélkül 200 fokon további 20 percig. Eszméletlen pihe-puha bélzete lett, egyáltalán nem érezni, hogy 50% tk-t tartalmaz.

Hozzávalók 2 db kb 650 grammos kenyérhez:
350 g KBL 100
350 g KBL200
565 g víz
17 g só
215 g kovász (fele tk, fele fehér 80% hidr)

dsc_0330.JPG

dsc_0332.JPG

dsc_0333.JPG

dsc_0334.JPG

dsc_0338.JPG

dsc_0339.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr6214398786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.