Magvas hosszúzsemle

Két receptből lett harmadik

2018. augusztus 29. - Gáncsné Vasas Tünde

Panelpék magvas hosszúzsemléje és a péksulis zsemlerecept volt a kiindulópont. Élesztőt lecseréltem kovászra és víz helyett tejjel készült. Többi érzésre :D

1.JPG

400g BL55
100g tk.búza
50g magkeverék +szóráshoz
15g vaj (most margarinom volt csak)
12g só
400g tej
150g kovász (80% hidr)

Hozzávalókat bedagasztani, majd tálban kb 1 órát érlelni. Ezután 15 db kb 75 grammos darabokra osztani, egyenként gömbölyíteni.

3.JPG

10 perc pihentetés után formázás:

Ellapítjuk, félig behajtuk és a széleket lenyomkodjuk.

dsc_0118.JPG

dsc_0119.JPG

dsc_0120.JPG

Maradékra ráhajtjuk és a széleket megint lenyomkodjuk:

dsc_0121.JPG

Munkafelületen óvatosan formára sodorjuk. Slusszal (zárással) lefelé tesszük le:

dsc_0123.JPG

dsc_0124.JPG

dsc_0125.JPG

Megspricceljük vízzel,

dsc_0126.JPG

majd a tetejét belemártjuk a magkeverékbe.

dsc_0127.JPG

4.JPG

Tepsin nylonnal letakarva kb 2,5-3 órát kelesztjük.

5.JPG

dsc_0130.JPG

Sütés előtt hosszában bevágjuk és vízzel megpermetezzük a zsemléket, majd 200-220 fokos sütőben sütjük 13-15 percig.

dsc_0135.JPG

2.JPG

6.JPG

dsc_0146.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr3214210083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.