Barnasörös félbarnakenyér

2018. augusztus 21. - Gáncsné Vasas Tünde

dsc_0106.JPG

Régóta szeretném kipróbálni a barnasörös kenyeret. Kenyérlelkén kapóra jött, hogy a sörfőzdések mellett volt a KovászLaboros stand. Sikerült egy jó kis ütős sörre szert tennem. Úgy gondoltam első kísérletként elég ha a víznek csak 1/3 részét cserélem le sörre. Kicsit lassabban kelt mint szokott, mintha a barnasör visszafogta volna. Kisülve nagyon szép színe lett a kenyér héjának, a bélzete kicsit sötétebb lett a szokottnál.

225 g Pásztói bio BL112
40 g HU-DU-RO bio világos rozsliszt
75 g Balkezes Bagoly Baltic Porter
140 g víz
115 g 80% hidr. vegyeskovász (fele BL80, fele tk.rozs)
6 g só

30 perc autolízis
3x30 percenként hajtogatás
osztás
gömbölyítés
15 perc pihentetés
formázás
kelesztőkosárban kb 45 perc pulton kelesztés
3 óra kb 7 fokos hűtős kelesztés
sütés: 15 perc 230 fokon gőzzel, majd 20 perc 210 fokon gőz nélkül

dsc_0111.JPG

dsc_0113.JPGdsc_0107.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr1814193751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raketta25 2018.08.22. 13:38:52

Szia! Az alkohol fogta vissza a kelést, ezért kelt lassabban. A legjobb, ha magad főzöd a sört is. :)

Gáncsné Vasas Tünde · http://kissqkta.blog.hu/ 2018.08.22. 14:00:02

@Raketta25: igen, de nem mindegyik fajta sör fogja vissza. Valakinél olvastam erről, csak már elfelejtettem kinél és hol :D