70% tk.rozskenyér rozmaringgal

2018. június 29. - Gáncsné Vasas Tünde

dsc_0046.JPG

hozzávalók kb 650g veknihez:
125g kovász (fele BL80, fele tk)
250g tk rozsliszt
35g manitobaliszt
210 g víz
ízlés szerint friss rozmaringlevél nem túl apróra vágva. Kb 7 grammnyit tettem bele.
A hozzávalókat összekeverjük, jó ragacsos tésztát kapunk (végén megy bele a só!), amit jól belisztezett felületen minimálisan gyúrva gömbölyítünk, majd 60 percig nejlonnal letakarva pihentetünk. Ezután gömbölyítjük, formázzuk. A rusztikus hatás végett illesztéssel lefelé! jól kilisztezett szakajtóba tesszük. Letakarjuk és 21-22 fokos helyen kb 2,5-3 órát kelesztjük.
Illesztéssel felfelé lisztezett sütőlapátra borítjuk, 230 fokos előmelegített, gőzösített sütőbe, sütőacélra csúsztatjuk.
Sütési idő: 45 perc (10 perc 230, 35 perc 190 fokon)

A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr8214082895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.