Durumlisztes kenyér gyümölcsvizes kovásszal

ujjgyakorlatnak még néhány parasztkenyér és tk.rozskenyér is készült

2018. április 01. - Gáncsné Vasas Tünde

Claudio Perrando ihlette durumlisztes kenyér gyümölcsvízzel etetett kovásszal

00.JPG

kovász:
30 g kovászmag
120 g erjesztett gyümölcsvíz
75 g BL80 pásztói
38 g tk.durumrozsliszt GaRo
37 g tk.búzaliszt pásztói
---------------
hozzávalók 2 db kb 750 grammos kenyérhez
365 g semolina rimacinata Stagioni (hántolt, finomra őrölt durumliszt)
150 g BL112 Szabó malom
150 g BL80 Pásztói malom
535 g víz
14 g normál só
5 g pörkölt malátapor GaRo
1 ek görög joghurt
290 g kovász
-------------
1 óra autolízis, dagasztás, 3x40 percenként hajtogatás, osztás, formázás, kb 60 perc kelesztés szakajtóban.
Sütés: gőzzel 230 fokon 10 perc, gőz nélkül 215 fokon 30 perc.

03.JPG

04.JPG

05.JPG

 

Mai nap készült még pár parasztkenyér és tk.rozskenyér is, nehogy kijöjjek a gyakorlatból :)

06.jpg

07.jpg

08.JPG

09.JPG

01.jpg02.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr3913797784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.