Hatmagvas kovászos zsemle

2017. június 18. - Gáncsné Vasas Tünde

 20170618_181424.jpg

Múltkori kovászos tejes zsemle sikerén felbuzdulva, ma is zsemle készült, csak a liszteken változtattam. Elkészítése megegyezik a tejes zsemléével. Kenyeret is kellett sütnöm, mivel csak pár szelet maradt. Teljes adaghoz nem maradt elég kovászom, így fél adag parasztkenyeret sütöttem. A  héten ez lett a legszebb, legjobban sikerült kenyérkém :)

Hatmagvas kovászos zsemle hozzávalói:

180 g fehérkovász (BL80)

250 g pásztói BL80
250 g wessex hatmagvas
200 g víz
150 g tej
20 g himalaya só
2 púpos ek burg.pehely
0,5 dl olivaolaj

20170618_171955.jpg

20170618_173628_0.jpg

20170618_175450.jpg

20170618_181424.jpg

20170618_181424_0.jpg

Parasztkenyér

20170618_182837.jpg3_1.jpg1_1.jpg

20170618_184648.jpg

20170618_184652.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr6812604119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.