A megunhatatlan "kockás" kenyér

2017. június 16. - Gáncsné Vasas Tünde

20170616_142607.jpg

Holnap egy kisebb kerti grillparti lesz nálunk, amire a megunhatatlan parasztkenyeret sütöttem. 

Francia parasztkenyér 

Jenői Pékség receptje
250 g fehérkovász (BL80)
420 g víz
2 ek burg.pehely
540 g pásztói bio BL80
40 g tk királybúza liszt ( normál tk búzaliszt is jó)
5g árpamaláta (elhagyható)
23 g himalaya só
A liszteket és a vizet 1 órán át autolizáljuk, majd hozzáadjuk a többi összetevőt. Pár perc dagasztás után legutoljára tesszük hozzá a sót. Kiolajozott tálba tesszük, 3*30-40 percenként hajtogatjuk. Utolsó hajtogatás után 20 perc elteltével kiborítjuk a tésztát a pultra, gömbölyítjük, pihentetjük, formázzuk és lisztezett szakajtóba tesszük. Kb 2,5-3 óra múlva sütőlapátra borítjuk, tetejét bevágjuk és a 230 fokra melegített, gőzösített sütőbe, sütőkőre, sütőacélra csúsztatjuk. 15-20 perc múlva levesszük a hőfokot 215 fokra és további 30-35 percig sütjük.

20170616_135650.jpg

20170616_142541.jpg

20170616_142607.jpg

20170616_142700.jpg

20170618_140903.jpg

20170618_140910.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr1212600305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.