KissQkta

Francia parasztkenyér 47 % tk

2017. április 02. - Gáncsné Vasas Tünde
Gabi francia parasztkenyere kb 47% teljes kiőrlésű változatban. Másfélszeres adagból 3 cipót sütöttem. A tészta rettentő lágy volt, annyira terültek a sütőacélon, hogy nem is fért be egyszerre mindhárom. Így két részletben kellett megsütnöm.

375 g 80%-os fehérkovász (215 g liszt)
550 g víz
250 g tk búza
520 g BL80
60 g joghurt
7,5 g árpamaláta
35g Himalaya só
Fél óra autolízis, 3x40 perc hajtogatás, majd formázás. Konyhapulton másfél óra kelesztés.
Sütés: 10 perc 230 fok, 25 perc 200 fok.



A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr2812593103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása