Édes kovász

2017. március 26. - Gáncsné Vasas Tünde

Készítéséhez Gabitól (Jenői Pékség) kaptam segítséget, az ő útmutatása alapján etettem át.  Bármilyen fehér kovásszal el lehet indítani.

Édes kovász készítése


Hozzávalók:
100g fehér kovász
25g cukor 
50g víz
100g BL80

Kovászt feloldjuk a vízben, hozzátesszük a cukrot majd a lisztet. Kemény kis gombóc lesz belőle. Első két alkalommal kb 24 óra múlva frissítjük, harmadiknál 12 óra múlva. 






A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr8012593109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.