Grahamlisztes Sárkánykenyér

2017. január 28. - Gáncsné Vasas Tünde

Ma grahamlisztes sárkánykenyeret sütöttem. Találtam a polcon fél zacsi régóta kallódó grahamlisztet, gondoltam ideje elsütögetni :) Sárkány meg attól lett, hogy Ági barátnőm vett egy jópofa hálómintás anyagot kipróbálni szakajtóba. Rám is gondolt, adott nekem is belőle <3 Ezzel béleltem ki a kelesztőkosarat,  ettől olyan lett a héja mint a sárkánybőr ;)

Előtésztának elég keményet kutyultam be este. Másnap alig bírtam kibányászni az üvegből :D
Előtészta este:
50 g Willy kovi, 80 g mentes víz, 100 g wessex kenyérliszt.

Reggel:
 250 g graham, 350 g tüske bl80,  480 g + sóhoz még 50 g meleg víz (hajtogatásokkor éreztem, hogy még mehetett volna több is bele)+ 4 kk só, 3 ek burg.pehely

Mint az alakoros-búzacsírás kenyeremnél úgy autolizáltam, dagasztottam, olajos kézzel hajtogattam.






Formázáskor konyharuhával béleltem ki a szakajtót, finomliszt-rizsliszt keverékével megszórtam, és ezután tettem bele a hálómintás anyagot. Majd beletettem a megformázott veknit.



El kellett mennem egy kis időre, ezért nylon zacsiba csomagolva betettem a hűtőbe. Kb 5 órán keresztül kelt benne.

Ezután hazaérve bekapcsoltam a sütőt, 250 fokra melegítettem fel. 15-20x fújásnyi vizet spricceltem a sütőbe, majd a tésztát hűtőből kivéve lisztezett sütőlapátra borítottam, tetejét bevágtam és a sütőacélra csúsztattam.



Bő 5 perc múlva levettem a hőfokot 230-ra majd újabb bő 5 perc múlva 210-re és így sütöttem készre. Összesen 35 percig sült.











Másnap sütöttem egy cipót "rendelésre" és egy másikat pedig ajándékba ezzel a recepttel, csak most ketté vettem. Annyi különbséggel, hogy 310 g graham és 290 g BL 80 lisztet tettem hozzá, és most csak 30 percig sültek.















A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr7612593125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.