Anyakovászos kenyér

2016. szeptember 17. - Gáncsné Vasas Tünde


Ez már csak anyakovásszal készült kenyér. Hozzávalók ugyanazok mint a tegnapi kenyérben, csak az élesztőt hagytam ki belőle.

Este (10-12 órával a dagasztás előtt)
20g anyakovász + 100g wessex kenyérliszt + 100g víz



Másnap összekevertem az alábbiakat,
100 g wessex kenyérliszt
200 g manitoba liszt
200 g BL80 Tótkomlósi
350 g víz 
Egy órát hagytam autolizálni. 

Ezután dagasztottam hozzá az előző este elkészített kovászt, 3 kk sót.


Kelesztőtálban kb 15 perc múlva átmozgattam,



Óránként, 3x hajtogattam,



majd megformáztam, kelesztőkosárban kb másfél órát kelesztettem.

250 fokra előmelegített kőre tettem, 



kb 5 perc múlva levettem a hőfokot 200-ra és így sült még 35 percig.

A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr4912593169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária Török 2016.09.19. 09:14:17

Gyönyörű lett . Gratulálok ...