10 dkg kovász
75 g víz
75 g BL112
éjjel a konyhapulton hagytam
Reggel 0,5 dl enyhén cukros vízben felfuttattam az élesztőt. Hozzákevertem a maradék hozzávalókat:
50 dkg BL112 liszt
3 dl víz (ebből 0,5 dl-t elvettem az élesztő felfuttatásához)
5 g élesztő
1 ek burg.pehely
2 kk só
Robotgéppel kb 2 percig kevertem, míg összeállt. Ezután kb 10 percig autolizáltam, majd kb 8 perc alatt készre dagasztottam.
Üstből kivéve cipóvá formázva kelelesztőtálba tettem.
20 perc múlva átmozgattam,
majd további 50 percig hagytam kelni.
Enyhén lisztezett deszkán megformáztam,
jól kilisztezett kelesztőkosárba tettem, ahol kb 75 perc alatt duplájára kelesztettem.
Sütőlapátra borítottam,
bemetszettem
és a 250 fokra előmelegített kőre csúsztattam.
5 perc múlva levettem a hőfokot 200-ra,
így sütöttem még kb 40 percig.