Osztrák Beigli

2014. december 21. - Gáncsné Vasas Tünde
A receptet egy már nyugdíjas kolléganőmtől kaptam. Mivel még dec 24-én is dolgozni fogok, így elég kevés időm marad sütögetni. Ezért szeretem ezt a receptet, hamar kész van.



Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
10 dkg vaj
1 ek zsír
3 ek cukor
1 tojás
kevés só
kb 3-5 ek langyos tej
Fentieket összekeverni, kb 15-20 percig pihentetni, majd 4 egyenlő gombócra osztani.

Töltelékek
20 dkg dió 4 ek cukor, 1 cs. van.cukor tejjel
20 dkg mák, 4 ek cukor, 1 cs. van.cukor vízzel jó keményre kikeverni, nehezen legyen kenhető a tésztára
Lehet még ízlés szerint reszelt citromhéjat és mazsolát is tenni a töltelékekbe

Kb A4-es lapokra nyújtani, megkenni a töltelékkel, feltekerni






kb 25x20 cm-es tepsibe pakolni



1 db tojással megkenni
kicsit megszurkálni
fél órára a fagyasztóba tenni.
160 C fokos, előmelegített sütőben sütni.




A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr4612593231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.