Sós rúd vagy perec

2014. november 02. - Gáncsné Vasas Tünde
A recept eredeti forrását nem ismerem, neten több helyen is megtalálható.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
kevés cukor
fél ek só
0,75 dl olaj

Sós máz: 
3 ek liszt, 1 ek kanál só, 1 dl víz

Hozzávalókat be kell dagasztani. Élesztőt nem futtattam fel, csak belemorzsoltam.
1 órát keleszteni, majd 16 felé osztani, kisodorni, sütőpapírral bélelt tepsibe pakolni, és egész
tojással lekenni. 
30 perc pihentetés után 200 fokon sütni kb. 25 percig.
5 perc sütés után ki kell venni a sütőből és meg kell locsolni a sós mázzal. Majd visszarakni a
sütőbe és aranybarnára sütni.
Lehet perecnek is formázni.


A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr6612593281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.