KissQkta

Fűszeres tk.rozscipók és parasztkenyerek

2018. március 04. - Gáncsné Vasas Tünde

pano2.jpg

Mai "termés". Szokásos parasztkenyerek, és fűszeres tk.rozscipók.


80%-os tk.rozscipók receptje:
125g 80% hidratáltságú kovász (50% BL80, 25%tk.rozs, 25%tk.búza)
210 g víz
250g tk rozsliszt
35g manitobaliszt
25g joghurt
12g Himalaya só

Fűszerezni ízlés szerint lehet fűszerkömény, édeskömény, koriander és ánizs keverékével.

Jó ragacsos tésztát kapunk (végén megy bele a só!), amit jól belisztezett felületen minimálisan gyúrva gömbölyítünk, majd 30 percig nejlonnal letakarva pihentetünk. Ezután gömbölyítjük, formázzuk. A rusztikus hatás végett illesztéssel lefelé! jól kilisztezett szakajtóba tesszük. Letakarjuk és 21-22 fokos helyen kb 2,5-3 órát kelesztjük.
Illesztéssel felfelé lisztezett sütőlapátra borítjuk, 230 fokos előmelegített, gőzösített sütőbe, sütőacélra csúsztatjuk.
Sütési idő: 45 perc (10 perc 230, 35 perc 190 fokon)

A bejegyzés trackback címe:

https://kissqkta.blog.hu/api/trackback/id/tr113715068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása